CONTACT

Bezoekadres: Boumaboulevard 41
9723 ZS Groningen
Visiting address

Correspondentie-adres: Postbus 1399
9701 BJ Groningen
PO Box

Telefoonnummer: 050 – 5 87 87 87
Phone number: +31 50 5 87 87 87

E-mailadres: info@fcgroningen.nl

ROUTE & PARKEREN

Het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen is op diverse manieren goed te bereiken. De club adviseert op wedstrijddagen zo veel mogelijk te voet, op de fiets of per openbaar vervoer naar het stadion te komen. Indien supporters zijn aangewezen op de auto, bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van pendelbussen naar en van het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Lopend/fiets
Voor mensen in Stad en de directe omgeving, die niet lopend (kunnen) komen, is het meest praktische vervoermiddel de fiets. Bij het stadion is voldoende ruimte beschikbaar om fietsen te stallen op en rond de Boumaboulevard. Fietsen kunnen ook gestald worden bij het treinstation Europapark.

Trein
Het Hitachi Capital Mobility Stadion is per trein goed bereikbaar. Het Europapark heeft een eigen treinstation. De Arriva-treinen op de verbinding tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Nieuweschans stoppen bij station Groningen Europapark. De NS-Sprinters vanuit Assen/Hoogeveen stoppen ook op dit treinstation. Meer informatie hierover is te vinden op www.ns.nl en de officiële App van de Nederlandse Spoorwegen.

Bus
Informatie over de aankomst- en vertrektijden van (stads)bussen van Qbuzz naar en van het Hitachi Capital Mobility Stadion is te vinden op de website van 9292OV: www.9292ov.nl

Er is een speciale buslijn 28 voor vervoer naar het stadion. Lijn 28 rijdt vanaf het Hoofdstation, via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG naar het stadion en vervolgens nog door naar Station Europapark. Lijn 3 en 4 vanuit Lewenborg en Beijum sluiten aan op deze lijn bij UMCG Noord. Na afloop van de wedstrijd rijdt lijn 28 vanaf het stadion uiteraard ook weer terug naar het Hoofdstation. Klik hier voor de vertrektijden.

Pendelbusdienst
In samenwerking met Drenthe Tours worden pendelbusdiensten georganiseerd vanaf P&R Hoogkerk aan de A7 en P&R Haren aan de A28. Bij thuiswedstrijden rijdt er vanaf vijf kwartier voor de aftrap om de 10 minuten een bus vanaf elke opstaplocatie om de bezoekers af te zetten aan de Boumaboulevard voor het stadion. De laatste bus richting de thuishaven van FC Groningen gaat een kwartier voor het beginsignaal van de wedstrijd. Omgekeerd kan tot een uur na afloop van de thuiswedstrijden van de pendeldienst richting P&R Hoogkerk en P&R Haren gebruik worden gemaakt.

Parkeren
Bij en rond het Hitachi Capital Mobility Stadion is een aantal parkeerplaatsen. De meest dichtbij gelegen parkeervoorzieningen, P1, P2, P3, betreffen gereserveerde plaatsen en/of betaald parkeren. In de omgeving van het stadion worden deze opties door middel van borden langs de weg duidelijk aangegeven.

Om de doorstroming van het verkeer vlot en veilig te laten verlopen, wordt iedereen gevraagd eventuele parkeerkaarten goed zichtbaar voor de voorruit te plaatsen. Ook zijn er op wedstrijddagen verkeersregelaars, die ervoor zorgen dat de doorstroming goed verloopt. FC Groningen verzoekt een ieder de aanwijzingen van het personeel op te volgen. Op die manier komt iedereen op de meest efficiënte manier op zijn of haar bestemming.

Parkeerkaarten
Er zijn drie soorten parkeerkaarten te onderscheiden:
- Vaste jaarkaarten voor sponsors;
- Dagkaarten voor sponsors op P1/P2 (worden vooraf toegestuurd);
- Dagkaarten voor P1/P3 (dienen achteraf betaald te worden).

Parkeergarage P1 (gereserveerd en betaald parkeren)
In het Hitachi Capital Mobility Stadion is een parkeergarage met twee etages (-1 en -2). Een deel hiervan is op wedstrijddagen gereserveerd voor sponsors en andere genodigden van FC Groningen. Een ander deel betreft betaald parkeren voor de bezoekers aan onder meer Jumbo Supermarkt en Kinepolis Bioscopen. Bezoekers van wedstrijden kunnen ook parkeren op P1. Houd er hierbij rekening mee, dat de parkeergarage rond wedstrijden gauw vol kan zijn.

P2 (gereserveerd voor sponsors)
Aan de voorzijde van het Hitachi Capital Mobility Stadion ligt aan de Boumaboulevard een grote open parkeerplaats, P2. Op niet-wedstrijddagen geldt voor dit terrein betaald parkeren. Indien FC Groningen een thuiswedstrijd speelt, is P2 een gereserveerde parkeerplaats voor sponsors en andere genodigden van FC Groningen.

P3 (betaald parkeren FC Groningen-fans)
In de meeste gevallen zullen de supporters van FC Groningen bij het Hitachi Capital Mobility Stadion op wedstrijddagen worden doorverwezen naar P3. Dit parkeerterrein aan de Bornholmstraat ligt op het bedrijventerrein aan de overzijde van de Europaweg. Tijdens wedstrijden van FC Groningen geldt hiervoor het evenemententarief van 5 euro, dat achteraf betaald dient te worden. Op wedstrijddagen gaat dit tarief twee uur voor aanvang van de wedstrijd in.

P4 (parkeren/supporters van bezoekende club)
De supporters van het bezoekersvak van het Hitachi Stadion kunnen doorgaans hun auto parkeren op P4. Deze is exclusief toegankelijk voor de uitsupporters. Voor de wijze van vervoer bij een wedstrijd, kunnen uitsupporters terecht bij hun eigen club. De wijze van vervoer wordt in onderling overleg tussen de clubs en de lokale autoriteiten bepaald.

Parkeren mindervaliden (Miva)
In P1, de parkeergarage, heeft FC Groningen een aantal plaatsen beschikbaar voor mindervalide bezoekers. Parkeren op vertoon van een invalidenparkeerkaart. De (verplichte) rijroute loopt langs P2. Indien de garage vol is kan men dan inrijden op basis van zijn gemeentelijke invalide parkeerkaart, aangezien er hiervoor aparte plekken gereserveerd zijn. 

NIET-WEDSTRIJDDAGEN
Op niet-wedstrijddagen zijn de fiets en openbaar vervoer (bussen en treinen) ook de meest geschikte vervoerswijzen om het Hitachi Capital Mobility Stadion te bereiken. Voor bezoekers per auto is de parkeergarage (betaald parkeren) onder het stadion de aangewezen plek om de auto te parkeren. In de navigatie kan het adres Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen worden ingegeven.